Fotografiranje hrane

Fotografiranje hrane

Details

Profesionalno fotografiranje hrane i prehrambenih proizvoda

Dobra fotografija hrane može biti presudna kad je realizacija vašeg cilja u pitanju. Ona može u promatraču pobuditi glad, želju za kušanjem. Može privući nove goste u restoran ili hotel, pospješiti učinkovitost prodaje prehrambenih proizvoda, osnažiti brend… pogledajte što je važno imati na umu kod fotografije hrane.

Nekoć usko specijalizirana niša, fotografija hrane postala je zadnjih godina jedna od najzastupljenijih tema na društvenim mrežama. Čitave su knjige posvećene fotografiranju hrane te pripremi i stiliziranju iste za snimanje. Prehrambena industrija, hotelijeri i ugostitelji razumiju utjecaj dobre fotografije na prodaju njihovih proizvoda i usluga.

Svježina

Najbolje je snimati hranu dok je još vruća, neposredno nakon kuhanja. Za neka se jela ne preporuča skuhati ih do kraja, kako bi izgledala svježije. Na salate se ne bi smjelo stavljati previše ulja, octa ili umaka, jer će listovi izgledati mlitavo. Ponekad se neće fotografirati gotovo jelo, već dok se kuha ili npr. dok se umak lijeva na njega. Topli zrak koji se diže iz netom skuhane hrane zna itekako oživjeti fotografiju i pobuditi želju za istom. Okolnosti variraju od jela do jela, ali svako u konačnici mora izgledati svježe i primamljivo.

Okolina

Prostorija u kojoj se snima, kao i predmeti na stolu ili oko njega moraju nadopunjavati hranu, dati kontekst i obogatiti fotografiju, ali ne na način da odvlače pažnju od jela. Pažljivo odaberite stolnjak, posuđe, dasku za rezanje i bilo kakve druge predmete koji će se naći na fotografiji. Pobrinite se da je posuđe čisto! Mrlje na tanjurima ili mrvice hrane na stolnjaku mogu upropastiti čitavu fotografiju.

Gdje će se fotografija hrane upotrijebiti?

Da li će fotografije vaših jela ili prehrambenih proizvoda biti upotrijebljene u katalogu, na web stranicama, promotivnim lecima, kuharici, ambalaži proizvoda? Kako bi fotografija bila što učinkovitija, od iznimne je važnosti poznavanje publike i medija u kojem će biti objavljena.

Fotografiranje hrane često uključuje i stilista za hranu, umjetničkog direktora i asistente. Mi vam nudimo sve u jednom, čime ćete znatno smanjiti troškove. Kontaktirajte nas za više informacija.